Valódi bőr a rostbőr?

Az elmúlt évszázadok alatt sok féle anyagból, földrajzilag eltérő stílusban és eltérő felhasználási célra készültek különféle tároló alkalmatosságok, táskák, erszények, stb. A dinamikus változást itt is az anyagok, technológiák fejlődése és az a megváltozott szemlélet indukálta, ami már olyan funkciókat is elvárt a táskáktól, erszényektől, ami ma is jellemző elvárás.

Korunkra már jellemző, hogy a különféle táska alapanyagok előállításánál fontos szempontként értékelik a környezetre gyakorolt hatást. Igaz ez a természetes és a mesterséges alapanyagokra is.

A rendelkezésre álló erőforrásokkal való hatékonyabb gazdálkodás, valamint a hulladékok mennyiségének csökkentése indukálta egy a bőriparban is végbement folyamatot.

A bőrgyárak és a bőrtermék gyártók által eldobott bőrmaradékok egy újrahasznosítási folyamaton átesve – megfelelő aprítás, ragasztás, préselés után – kiváló alapanyagként szolgálnak például a táska gyártóknak.

Ennek a folyamatnak a végtermékét szokás rostbőrként említeni. Az elnevezés kereskedelmi szempontból telitalálat.

Természetesen, akik a valódi bőr táskát bármely okból elutasítják, azoknak a rostbőr táska sem megfelelő választás, és akik a természetes- mesterséges anyagok keveredését nem szeretik, azoknak sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük