A 2021-es táskatrendek és divatszínek

Minden év elején beköszöntenek a legújabb trendek a divat világába, amelyek új formákat és színeket hoznak magukkal. De mi határozza meg, hogy milyen színek dominálnak a divatáruházak polcain?

A PANTONE minden évben megválasztja az év színét, amely meghatározó irányvonalat képvisel abban az évben a divatban, a grafikai trendekben és a termék designban egyaránt. 2021-ben rendhagyó módon két ilyen szín került kiválasztásra. A színtrendeket meghatározó intézet úgy írta le a választott színeket, hogy ” a két szín házassága az erő és a remény üzenetét hordozza, hiszen a két szín együtt egyaránt felemelő és emlékezetes.” Ez a két egymással is remekül párosítható.

Melyik két szín, amelyről szó van? Az egyik a szürke egy megnyugtató árnyalata, míg a másik egy világos napsárga.

Ennyi szín azonban nem lenne elégséges a divat kreátoroknak, ezért minden évben megjelennek olyan sajtóanyagok, melyek a következő évi divatszínekről számolnak be. Tavaly sem volt ez másként.

Lássuk ezek közül a leghangsúlyosabb feltűnő színeket, és a klasszikusokat, amelyek visszaköszönnek majd a polcokról 2021-ben:

1. vízzöld és menta

3. korall

4. lila és fukszia

5. égszínkék

6. alap klasszikusok: fekete, szürke, homok

Lássuk stílusban és formában milyen változások várhatóak a tavalyi évhez képest!

1. 2:1-ben táskák
Ezekre a táskákra jellemző, hogy az egy rekeszes belső kialakítás, egy kisebb másik táskát rejt magában, melyet akár külön táskaként is hordhatsz.

2. Doboz táskák

Elsőre ugyan nem tűnik praktikusnak, de formájának köszönhetően annál látványosabb kiegészítő. Képzeljetek el egy kockát, amely merev külsővel és minimalista vonalakkal rendelkezik. Legnagyobb előnye azon kívül, hogy trendi, hogy remekül elrendezhetők benne a dolgok.

3. Vékony láncos táskák

A vékony láncos táskák, amelyek a ruhásszekrényben eddig is helyet kaptak, hangsúlyos szerepet kaptak a kifutókon 2021-ben.

4. Geometriai alakzatok

A modern vonalat képviselő táskák között hódító útjára indultak a geometrikus táskák. Tökéletes kiegészítői az avantgard stílusnak. Remekül illenek egy visszafogott öltözék mellé. Legyen a táska, rombusz, trapéz, kör, háromszög, téglalap vagy kocka, biztos lehetsz benne, hogy a legtrendibb vonalat követed, ha ilyen kiegészítőt választasz.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük